Mengenai Saya

Foto saya
Taman Putra Perdana, Puchong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Berpengalaman lebih 15 tahun dalam mengecat,mengetuk dan membaiki mud guard kereta yang kemek,calar dan pelbagai lagi kemahiran mengecat seperti yang anda harapkan. HUBUNGI KAMI DI TALIAN: 018-2087376 / 014-6457602 (MAT KRISS)

Followers Krissauto.TQ arigato..syukran

Sabtu, 30 Jun 2012

Berjumpa lagi kita...jom baca entry terbaru Mat Kriss...:)

   Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog, harapan mat kriss agar semua dalam rahmat Allah swt...agak lama juga mat kriss tak up date blog..bukan apa cuma sibuk sikit dgn kerja harian di workshop..apa pun kali ini mat kriss nak berkongsi  satu cerita...iaitu "kreatif yang membawa padah"

           Pada satu malam mat kriss dapat paggilan fon kwn lama (classmate) katanya nak dtg mau cat kereta...seronok la dpt jumpe kwn sekolah hehehe.... lama dah tak jumpe..emmm..bagusla..sambil  kerja blh la tolong2 kwn lama...katanya dia ada pergi ke bengkel lain,tapi orang buat tak tau je...tu yang dtg  jumpe kwn ni...”asbab” blh la dpt jumpe kwn lama...apa lagi mat kriss pun g la tgok keta kawn tu...keta kancil....huhuhuhu..berat mata memandang berat lagi bahu memikul.. heheheh.....ni la yang dikatakan beramal dgn ilmu...emmm..mana tidaknya kereta yang sebelum ni cantik...sudah di cat dgn berus je..hehehe...semua disapu dgn cat merah ngan getah2nya  pun disapu ...bak kata hanya cermin dgn tayar je yang tak disapu cat.. 


eheeiii....satu hal lagi..dah la cat sapu, disembur pulak dgn clear...apa dah jadi da.. ..:) patut la workshop lain buat tak tau je...macam mana nak mintak upah..buang cat lagi pun dah satu hal,akan menyebabkan cost berlipat kali ganda da...:)

Apa  pun oleh kerana dah memang kerja dan kebetulan keta kwn sekolah mat kriss bersetuju buat...tengok je la gambar ni...kerja2 sebelum dan selepas...hehehe...anda yang di luar sana jgn sesekali cuba2 nak cat keta klu tak tau ye..tnya dlu pada yang mahir bukan maher zain hehehe....
Ok..ni dia...
Inilah keadaan body kereta kancil sebelum kerja2 " baik pulih" dilaksanakan...eheiiii..ada brani?:)

Ini dia keadaan kereta kancil setelah ditanggalkan cat lama pada bodynyer....pasni kena sembur primer lak....:)

Taraaa..............inilah hasil kerja sebuah kereta kancil yang mat kriss maksudkan...dah siap pown...hehei....cun tak? cunkan...(masuk bakul angkat sendiri  heii....:)




 
Che Din.. inilah org yang  telah dipertanggungjawabkan untuk menyihirkan kereta kancil yg mat kriss ceritakn..eheii....mmg berbaloi2


Siap cuci seat lagi..utk kepuasan yang maksimum :)



2 ulasan:

  1. dah macam kereta baru dah... i like.. tahniah sbb dapat buat balik kete tu jd sgt cun

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails